ПОДЕЉЕНО ЈОШ 300, ОД ПРОЛЕЋА ПОСАЂЕНО 4000 САДНИЦА У НАШОЈ ОПШТИНИ

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ у друштву Њ.Е. амбасадор Giles Norman, амбасадора Канаде у Србији, директорице CANSEE (Канадско-српског пословног удружења) Мирјане Дончић-Беатон и генералног директора Апатинске пиваре Игора Вукашиновића, обишла је данас производни погон ове апатинске фабрике, након чега су заједно присуствовали бесплатној подели садница грађанима општине Апатин.

Акцију „Посади свој хлад“ у оквиру које је организована јавна подела 300 садница јасена, Апатинска пивара подржала је у склопу светског дана планете који је обележен 22.04. а све у циљу доприноса озелењавању места у ком живимо.

Желела бих пре свега да се захвалим Апатинској пивари на овој само једној у низу друштвено-одговорних акција којих смо претходних година сви сведоци. Веома је значајно за град што су као највећа компанија која послује у нашој општини, увек спремни да подрже битне акције и да изађу у сусрет, пре свега улажући у очување и заштиту животне средине. Присетимо се њихове велике инвестиције из 2016. године када је направљен пречистач отпадних вода, што је од великог значаја за нашу општину, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ

Председница наше општине се посебно захвалила амбасадору Канаде у Србији, Њ.Е. Giles Normanu на посети Апатину и подршци у данашњој акцији.

Оно што бих желела да нагласим је да смо ми јесенас најавили за ову годину велику акцију пошумљавања у нашој општини и поносна сам и срећна што данас могу да кажем да смо од почетка пролећа до данас посадили око 4000 садница. Акцију ћемо наставити на јесен и хвала свима на подршци, поручила је Дубравка Кораћ.

Амбасадор Канаде је овом приликом посадио садницу канадског црвеног јавора, симбола своје земље, док су председница општине Апатин Дубравка Кораћ и остали учесници апатински парк обогатили садницама јасена.

Извор: Општина Апатин