ПОДРШКА АФИРМАЦИЈИ РАДА И ЗНАЊА

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас на свечаности поводом завршетка још једног издања акције „Учим + Знам = Вредим“, коју Покрајинска влада традиционално подржава.

Свечани пријем за 248 најбољих ученика који су промовисани на билбордима у Новом Саду, Беочину, Жабљу, Сремским Карловцима, Темерину и Србобрану, одржан је у Покрајинској влади, где су им уручене захвалнице и пригодни поклони.

Потпредседник Милићевић је истакао да је подршка Покрајинске владе акцији „Учим + Знам = Вредим“ – логична, јер је та акција посвећена афирмацији рада и знања, као највиших друштвених вредности и, наравно, онима који су њихови носиоци.

„А то сте управо ви, драги ученици, који сте – радећи вредно и истрајно – сопствено знање, а тиме и сопствену вредност, потврдили не само у свом редовном школовању, него и на домаћим и међународним школским такмичењима“, рекао је потпредседник Милићевић и поручио ученицима да истрају на путу рада и знања – једином путу који води ка успеху појединца и друштва у целини.

Милићевић је још додао да би без бриге и посвећености просветних радника, који су у образовање и успех ових младих људи уградили велики део себе, тај пут сигурно био много тежи и неизвеснији.

Истовремено, честитао је и родитељима младих талената, уз речи да образовање јесте изузетно важно, али да се најбоље особине наших личности, формирају у нашим породицама, за шта су ова деца најбољи пример.

Председник „Удружења за промоцију друштвене одговорности“ Александар Савановић истакао је да је ова акција показала, да у сваком граду имамо децу којом можемо да се поносимо – децу која својим радом, памећу, талентом и способностима, представљају праве вредности на којима наше друштво треба да почива.
На свечаности се обратио и председник општине Србобран Радивој Парошки.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим“ од 2015. године спроводи „Удружење за промоцију друштвене одговорности“. Циљ пројекта је популаризација младих талената промовисањем њихових успеха у билборд кампањи, са намером да се истакну позитивне друштвене вредности. Кампања се спроводи уз подршку Покрајинске владе, Града Новог Сада, као и општина Беочин, Жабаљ, Сремски Карловци, Темерин и Србобран.