ПОДРШКА КОМПАНИЈА ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ И АКТИВИЗМУ

Компанија Телеком Србија наставила је пројекат „УдруЖене“ са циљем подршке женском предузетништву, као и афирмацији и оснаживању жена за њихово активно учешће у развијању локалних заједница.

Пројекат се реализује у сарадњи са Саветом за родну равноправност Владе АП Војводине, а на првом месту посвећен је удружењима жена у мањим срединама, односно промоцији културне баштине и женског стваралаштва.

Прилику да угосте и покажу своје рукотворине добило је и удружење жена ″Бачко Врање″ из Каравукова које су том приликом истакле да им веома значи сваки вид донације, како би могле да преуреде своје просторије, учествују на разним манифестацијама као и за ручне радове и захвалиле се директорки Сектора за односе са јавношћу Телекома Србије Марији Бошковић, председници Савета за родну равноправност полова АП Војводине Мији Страјин као и председници општине мр Латинки Васиљковић која је увеличала овај догађај.

Директорка Сектора за односе са јавношћу Телекома Србија Марија Бошковић истакла је да је највећи број удружења жена организован управо на територији Војводине, те ће током прве фазе пројекта, ове године  бити представљена сарадња са двадесет удружења жена из тог дела Србије којима ће подршка Телекома Србија помоћи у мисији очувања, неговања и промовисања традиције, старих заната и хуманитарног рада.

„Савет за родну равноправност јасног је опредељења о потреби побољшања положаја жена, као и унапређивања локалних заједница уопште, те је сарадња са компанијом Телеком Србија кључна у циљу постизања предуслова за креирање и спровођење активности које за циљ имају унапређење положаја жена, посебно жена на селу. Овакав пример друштвено одговорног пословања Телеком Србија показује да сви заједно морамо водити рачуна и о односу према друштвеној заједници, њеним потребама, безбедности, квалитету живота и социјалном стању“, истакла је председница Савета за родну равноправност Владе АП Војводина Миа Страјин.

Извор: Општина Оџаци