ПОДРШКА ОПШТИНЕ БЕОЧИН НАЈСТАРИЈЕМ БЕОЧИНСКОМ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОМ ДРУШТВУ „БРИЛЕ“ – НАШ КУД ЈЕ ВИШЕ ОД ТРАДИЦИЈЕ, „БРИЛЕ“ ЈЕ ПОРОДИЦА!

Општина Беочин је ове године путем конкурса за доделу средстава удружењима из области културе, издвојила за беочински КУД „Бриле” највише средстава до сада, и то 950 000 динара за подршку њиховом раду.

Као најстарије културно-уметничко друштво на територији општине Беочин, „Бриле“ данас има пет секција и то фолклорни ансамбл, аматерско позориште, тамбурашки ансамбл, књижевни клуб и градски мешовити хор „Никола Ћириловић Ћира“.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је „Брилетову“ фолклорну секцију и провела време са најмлађим суграђанима који вредно тренирају између бројних наступа.

Она се том приликом састала са председником управног одбора Културно-уметничког друштва „Бриле“ Секулом Петровићем, заменицом председника управног одбора Видом Благојевић и кореографом Дејаном Милановићем.

„Готово да не постоји манифестација и културни догађај у нашој општини у коме не наступају наши „Брилетовци“ а њихова појављивања су и ван Беочина, на бројним фестивалима награђивана и веома запажена. Поносна сам на дугу традицију нашег КУД-а који ће наредне године обележити 80 година постојања и драго ми је што смо били у могућности да нешто и унапредимо и издвојимо буџетска средства која ће им сигурно значити.“, истакла је Јанковић.

Она је додала да се резултати рада и посвећености свих људи у КУД-у највише огледају кроз бројне програме које на годишњем нивоу све секције успешно припремају као и да је посебно важно то што је „Бриле“ јединствено место одрастања многих генерација најмлађих Беочинаца.

„Деца овде имају прилику да проведу квалитетно време са својим вршњацима а са њима раде људи који су посвећени највишим вредностима културе и уметности. Они се овде друже, уче и негују најлепше вредности наше средине. Свакако, „Бриле“ није само традиција, „Бриле” је породица!“, рекла је Јанковић.

Фолклорни ансамбл је овом приликом обрадован и новим ношњама које ће у будућности красити њихове наступе а деца су поред лепих кореографија које припремају извела и неколико рецитација.

Захваљујемо се КУД-у „Бриле“ на срдачном пријему а свим члановима желимо још много среће и успеха у будућем раду који ћемо као верна публика увек са задовољством пратити и подржавати!

фото: Исмет Адемовски, Општина Беочин

Извор: Општина Беочин