ПОДРШКА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ У ЦИЉУ РЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА ЗАГАЂЕНОСТИ РЕКЕ КРИВАЈЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор сагласили су се данас, након радне посете Бачкој Тополи и Малом Иђошу, да је неопходно што пре приступити решавању проблема загађености реке Криваје у тим општинама.

Председник Мировић рекао је да је циљ посете био да се на лицу места увере у размере, како је оценио, великог проблема, са којим се мештани тих општина суочавају годинама.

„Одлучили смо да у наредних неколико месеци, у сарадњи са локалним самоуправама, припремимо велике пројекте који се односе на изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, за шта грађевинске дозволе већ постоје“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је током посете Бачкој Топли одржан и састанак са власницима индустријских постројења тог краја, који су међу највећим загађивачима, те додао да је са њима договорено да, уз подршку покрајине, раде на израдњи претпостројења у својим компанијама.

„Ово је вишегодишњи посао, који ћемо заједно реализовати, а поред пречистача отпадних вода, односи се и на изградњу канализационе мреже, централних колектора и целокупног чишћења тока реке Криваје“, навео је председник Мировић и додао да је реч о стратешком развојном и инфраструктурном пројекту, за чију реализацију очекује подршку и других локалних самоуправа.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изјавио је да је реч о великом пројекту и подухвату, те додао да очекује да пречистач отпадних вода буде изграђен у наредних неколико година.

„Захваљујући одговорној политици коју води Покрајинска влада, у ситуацији смо да можемо да се бавимо решавањем питања заштите животне средине, што је веома значајно“, рекао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.