ПОДРШКА ЗА 59 ПОРОДИЦА СА ПРИНОВОМ

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић посетио је 22. маја, на Дан општине Пећинци, породицу Петровић из Попинаца и том приликом им је уручио једнократну новчану накнаду за новорођенчад у износу од 40.000 динара.

Председник Ђокић је истакао да је ова мера популационе политике, коју општина Пећинци спроводи већ годинама, усмерена на борбу против беле куге која представља проблем у целој Србији и да општина Пећинци у томе није изузетак.

„Трудимо се, колико смо у могућности, да помогнемо младим брачним паровима да заснују породицу, а оне који су се већ остварили као родитељи да подстакнемо на проширење породице, јер само рађањем можемо да победимо у борби против негативног природног прираштаја“ – поручио је Ђокић.

Мали Лука је друго дете у породици Наталије и Александра Петровић, а како нам је рекао Александар, породица Петровић је подршку од 40.000 динара добила и за прворођеног Матеју.

„Помоћ коју Општина даје реално помаже. Свакоме добро дође тих 40.000 динара, који се углавном и потроше на пелене и остале ствари које су потребне беби“ – рекао нам је Александар.

Пећиначка локална самоуправа читавим низом мера помаже родитељима и током школовања деце, од боравка у вртићу до студирања, а Александар нам је рекао да је и сам током студирања био корисник општинске стипендије и да му је то био додатни стимуланс. Како нам је рекла Наталија, у овом тренутку се не планира даље проширење породице, али, у перспективи, то питање остаје отворено у породици Петровић.

Овом исплатом обухваћено је 59 породица са територије пећиначке општине, које су пријавиле новорођенче у периоду од 1. септембра до 31. децембра 2020. године.

Извор: Општина Пећинци