ПОДСТИЦАЈ МЛАДИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: ОПШТИНА ИНЂИЈА ДОДЕЛИЛА 2.3 МИЛИОНА ДИНАРА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

Председник општине Инђија Владимир Гак уручио је 22 уговора предузетницима и микро правним лицима о додели бесповратних средстава као подршка унапређењу пословања, технолошких процеса производње и услуга, повећање вредности и обима промета и смањење трошкова финансирања производне опреме и репродукционог материјала у износу од 2.3 милиона динара.

Ово је први пут да Општина Инђија додељује бесповратна финансијска средства развоју малих предузећа и то представља меру коју ретко која општина или град у Србији примењује.

Приликом доделе уговора први човек општине Инђија рекао је да се овим показује колико је Инђија далеко испред свих у подршци и стварању повољног привредног амбијента.

„Ми смо, као локална самоуправа, увек ту да помогнемо наше људе који се сами боре за свој динар. Овим реализујемо дато обећање привредницима а оно што могу са сигурношћу рећи јесте да ће у наредним годинама та подршка бити све већа“.

Гак је позвао привреднике да се обрате ако имају било какве предлоге и сугестије на који начин би локална самоуправа могла помоћи развој и унапређење пословања микро правних лица и предузетника.

Основни услови на који су се привредници могли пријавити јесте да је седиште фирме на територији општине Инђија, да обављају делатност минимум годину дана у континуитету без привремених прекида и блокаде, да су измирили пореске обавезе и да се против оснивача не води кривични поступак или да је осуђиван за кривична дела.

За неколико недеља очекује се расписивање новог конкурса за предузетнике и микро правна лица о додели бесповратних средстава.

Извор: Општина Инђија