“ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ” ОЧИМА СЛИКАРА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

До 17. маја, у Галерији Културног центра, Кикинђани могу да погледају изложбу слика ”Поглед у будућност”. Укупно 42 ликовна рада, настала у оквиру пројекта “Очување српског националног идентитета”, у организацији Удружење грађана “Крила анђела“ из Нових Козараца, насликали су млади и још увек недовољно афирмисани аутори из Србије и Републике Српске. Очима младих уметника насликана је будућност какву је они виде и желе:

-Погледом у будућност, тражимо одговоре на бољу, лепшу и срећнију будућност- рекао је Милан Рељић, председник Скупштине Удружење грађана “Крила Анђела“ на отварању изложбе. Да ће локална самоуправа наставити да улаже у културу и младе таленте потврдио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Град Кикинда препознатљив је по културним дешавањима, манифестацијама, али и великом броју уметника. Велику захвалност дугујемо Удружењу грађана “Крила анђела” и породици Милана Рељића. Истрајали су претходних неколико година у настојањима да неколико десетина пута окупе велики број уметника и талената. Њихове радове су представили на изложбама попут ове у Културном центру- изјавио је Лукач.

Извор: Град Кикинда