ПОКЛОН МАЈИЦЕ ФОНДАЦИЈЕ „НИКОЛА ЈОКИЋ И ПРИЈАТЕЉИ“ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Представници Града Сомбора, Фондације „Никола Јокић и пријатељи“, Спортског центра „Соко“ и Кошаркашког клуба „Џокер“ поводом обележавања Дана града поклонили су данас мајице са ликом нашег чувеног кошаркаша Николе Јокића свим основцима са територије Сомбора.

„Ово је више поводом Дана града, 272 године од кад је Сомбор постао слободан краљевски град, па и ми смо као Фондација Никола Јокић и пријатељи и Кошаркашки клуб Џокер, који функционише под нашим покровитељством, одлучили да и ми симболично учествујемо у свему томе, пошто смо се определили да свако дете у основним школама у Сомбору и свим насељеним местима добију на поклон, што од Града, што од нас, ту мајицу, да буде једна успомена на овај дан и да буде, што кажу, пропаганда спорта“ истакао је Бранимир Јокић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић овом приликом захвалио се породици Јокић на афирмацији Сомбора и на свим хуманитарним акцијама у којима су учествовали.

„Ја бих изразио велику захвалност Фондацији Никола Јокић и пријатељи и Кошаркашком клубу Џокер што су донирали преко 6 000 мајица које данас имамо прилику да поделимо у свим основним школама како у граду Сомбору, тако и у насељеним местима, тако да сви основци ће данас добити ове мајице. Оно што је веома битно је да ми желимо да промовишемо здраве стилове живота, да промовишемо спорт и да сва деца која се баве спортом треба да сањају и да данас-сутра и они постану попут Николе Јокића, јер Сомбор је град шампиона и свакако да је најбитније да од малих ногу крену да се баве спортом“ истакао је градоначелник Антонио Ратковић.

Извор: Град Сомбор