ПОКЛОН ПАКЕТИ КОМПАНИЈЕ WAI WAI ЂАЦИМА ПРВАЦИМА РУМСКЕ ОПШТИНЕ

Компанија Wai Wai на симболичан начин је пожелела срећан полазак у школу румским ђацима првацима. Непалски произвођач тестенина је за децу која први пут полазе у школу обезбедио поклон пакете, сачињене од асортимана њихових производа.

Поклон пакете у Градској кући су данас преузели директори основних школа, а председник Општине Рума Слађан Манчић се захвалио на симболичном гесту и поручио да је много битније од самих поклона то што Wai Wai друштвено одговорна компанија која низом акција показује да жели да буде део румске заједнице, те да је данашњи чин леп пример за све друге компаније.

„Ово није први пут да компанија Wai wai показује друштвену одговорност. Они су се укључили у време ванредног стања, скоро 5.800 пакета њихових производа су донирали румским пензионерима, нашем најугроженијем становништву. Ово је још лепши гест с обзиром да су у питању наши најмлађи суграђани то јест деца која данас крећу први разред. Мени је драго што однос између привреде и локалне самоуправе јасно показује да у Руми влада једна добра клима, клима где постоји солидарност, где бенефит има и образовање, спорт и деца и најстарија популација. Рума је место где се води рачуна о социјалној политици, здравству, школству, али све би то много теже било да нема помоћи привреде, личне помоћи оваквих и сличних компанија“, рекао је председник Манчић захваливши се директору компаније Випину Пангенију, председницима CG конгломерата, у оквиру кога послује Wai Wai, Нирвани и Биноду Чаудрију.

„Драго ми је што посао у Вашој компанији иде узлазном путањом, што су плате почеле да расту, што сте пробили многа тражишта, што имате много посла. Стојимо вам и даље на располагању и ту смо да помогнемо као што и ви показујете да сте спремни да помогнете и да донирате. Спремни смо и ми да ускочимо, али видим да вама у овом моменту помоћ није потребна“ изјавио је Манчић.

Директор Wai Wai-а Випин Пангени сматра да је сарадња привредних субјеката и локалне самоуправе на добробит локалне заједнице једна од важнијих предуслова за општи напредак друштва, те непалски произвођач нудли делима, а не речима, исказује своју социјалну одговорност.

„Друштвена одговорност је за нас веома битна. Радили смо много акција у прошлости попут поменуте помоћи током вируса ковид 19. Овог пута дајемо подршку ученицима који крећу у први разред, поред пакета наших производа ту је и распоред часова, дајемо нудле, доброг квалитета које ће им се допасти. Ми ћемо и у будућности биту ту за локалну заједноцу, јер смо део румске општине“, рекао је Випин Пангени.

У први разред ове школске године, у румској општини, кренуло је 456 ученика.

Извор: Општина Рума