ПОКЛОН ТЕЛЕВИЗОР ДНЕВНОМ БОРАВКУ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Удружење жена општине Рума донирало је данас телевизор Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју. Удружење жена општине Рума свој рад заснива управо на хуманитарном раду, каже Јованка Кокир председница Удружења и напомиње да ово није прва посета Дневном боравку.

„Ми смо и раније посећивали овај Дневни боравак, децу знамо врло добро, већину смо гледали како одраста. Из наших средстава смо купили телевизор Дневном боравку, јер је он заиста потребан овој установи. Ми ћемо у наредном периоду покушати да организујемо још неке акције како би и те неке друге ствари које су потребне овој установи обезбедили. Дневни боравак је иначе место које одише позитивном енергијом, осећамо велику сатисфакцију након сваког сусрета и позвала бих сва удружења, која су у могућности, да се укључе и помогну да деца овде поред стручне неге и бриге имају и добре и квалитетне услове за боравак“, казала је Јованка Кокир.

Директор Центра за социјални рад Војислав Миоковић се захвалио Удружењу жена општине Рума на донацији, констатујући да нечије мало, овој деци значи много.

„Ту не мислим на материјална давања. Са те стране, у последње четири године, што се тиче саме локалне самоуправе, ми немамо никаквих брига. Дакле, реч је пре свега о пажњи и то је оно што ову децу највише обрадује. Ми смо и раније имали подршку разних удружења, али када је реч о Удружењу жена општине Рума морам истаћи да је реч о континуираној сарадњи. Чули сте већ су да су најавили да ће нам поново помоћи у складу са њиховим могућностима и ми смо им на томе и те како захвални“, рекао је Миоковић.

Корисници услуга Дневног боравка/центра за децу и младе са сметњама у развоју припремили су за гошће из Удружења жена пригодну приредбу, за коју су награђени великим аплаузом.

Извор: Општина Рума