POKLONI OD BOŠA ZA SVETSKI DAN DETETA

Povodom Svetskog dana deteta, korisnike usluga Dnevnog boravka za decu i mlade u Subotištu juče su posetili direktorka pećinačkog Centra za socijalni rad Biljana Jovičić sa saradnicima i predstavnici kompanije Boš iz Šimanovaca, koji su tom prilikom uručili deci i vaspitačima donaciju ove kompanije u vidu didaktičkih sredstava, sportskih rekvizita, školskog pribora, dečjih igračaka i garderobe.

Kako nam je rekla Biljana Jovičić direktor pećinačkog Centra, jučerašnji dan je bio poseban za korisnike usluga Dnevnog boravka, jer se svako dete najviše obraduje upravo poklonima.

„Drago mi je da smo baš na jučerašnji dan, kada se u svetu obeležava Svetski dan deteta, zajedno sa predstavnicima kompanije Boš obradovali našu decu, jer se ovog dana naročito bavimo decom. Pre svega, želimo da ukažemo na njihova prava, kao i da skrenemo pažnju javnosti na decu sa poteškoćama u razvoju koja su naša najosetljivija kategorija. Takođe, želim da se zahvalim kompaniji Boš na donaciji i nadam se da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju“ – rekla je Jovičić.

U subotu 17. novembra u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku kompanija Boš je održala sportsko-humanitarni dan posvećen korisnicima usluga Dnevnog boravka u Subotištu. Tokom popodneva održana su takmičenja u malom fudbalu, basketu „3na3“ i odbojci, a učesnici su bili radnici ove kompanije koji su prikupili donacije. Za sve učesnike humanitarnog turnira članice Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika pripremile su krofne, kiflice i štrudle, a Javna ustanova „Sportski centar“ besplatno je ustupila Sportsku halu.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo učestvovali u humanitarnoj akciji koja je pokrenula kako naše zaposlene, tako i lokalnu zajednicu. U subotu smo svi bili deo iste, pobedničke ekipe, bez obzira na pobednike u pojedinačnim sportovima. U budućnosti planiramo da sa jednakom pažnjom brinemo o svom socijalnom okruženju i nadamo se da ćemo svojim aktivnostima pokrenuti i druge privredne subjekte u okruženju“ – poručuju iz Boša.

Izvor : Opština Pećinci