ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ИЗДВОЈИЛА СРЕДСТВА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА ПРЕРАДУ ВОЋА И ПОВРЋА ВРЕДНЕ 227 МИЛИОНА ДИНАРА

„За протекле три године извршили смо консолидацију покрајинских јавних финансија, из којих из године у годину издвајамо све више средстава за развој пољопривреде и за конкретне субвенције“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас приликом доделе уговора за суфинансирање ових инвестиција.

Реч је о уговорима за 142 пољопривредна газдинства чија је укупна вредност већа од 227 милиона динара, од чега је учешће покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство 127 милиона динара.

„Заједно са вама, носиоцима пољопривредних газдинстава улажемо у нове технолошке линије, нову опрему и нове машине за прераду воћа, поврћа и цвећа. Очекује нас и набавка опреме за бербу, сортирање и калибрирање производа, машине за убирање усева, соларног панел система са пратећом опремом за покретње пумпи за наводњавање, опреме за чишћење и прање производа као и нове линије за паковање и обележавање производа“, казао је председник Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић рекао је да је ова Покрајинска влада определила три пута више средстава него претходна.

„То јасно говори да је неопходно додатно субвенционисати улагање у ову врсту опреме јер је ова конкурсна линија од изузетног значаја“, казао је секретар Радојевић.

Од 1. јула 2016. године до данас Покрајинска влада уложила је укупно више од 19, 5 милијарди динара у мере аграра, водопривреде и у област шумарства и развоја ловства.