ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОБЕЗБЕДИЛА 21 САНИТЕТСКО ВОЗИЛО У ВРЕДНОСТИ ОД 100 МИЛИОНА ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве санитетских возила са пратећом медицинском опремом директорима 21 здравствене установе из АП Војводине, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.

фото: Мултимедијални портал Покрајинске владе

Председник Мировић изјавио је да је већина санитетских возила намењена мање развијеним општинама у циљу приступачне, квалитетне и уједначене здравствене заштите свих грађана АП Војводине, те додао да је данас јасно видљиво да Покрајинска влада предузима значајне мере које треба да доведу до потпуне реорганизације и унапређења здравственог система у Војводини.

„До краја године биће отворен реконстуисан део Опште болнице у Панчеву, ради се и на реконструкцији неколико клиника у оквиру Клиничког центра Војводине, а у припреми је и уређење болница у Суботици, Сенти и Сомбору“, рекао је председник Мировић.

Подсетивши да је Покрајинска влада обезбедила магнетну резонанцу за Дечју болницу у Новом Саду, која ће бити стављена у функцију током лета, председник Мировић је истакао и да је спреман пројекат за Каменицу 3, те најавио да ће нова зграда Хитне помоћи у Новом Саду бити отворена током јуна.

фото: Мултимедијални портал Покрајинске владе

„Круна нашег рада треба да буде расписивање јавне набавке за изградњу Б и Ц блока Клиничког центра Војводине и ми чинимо све да ти радови почну следеће године, јер ћемо тиме појачати капацитете наше најугледније здравствене установе у покрајини“, додао је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић овом приликом изјавио је да је ова донација реализована у оквиру пројекта „Обезбеђење приоритетних потреба здравствених установа за санитетским возилима“, имајући у виду, како је рекао, да санитетска возила у АП Војводини, на годишњем нивоу, пређу преко пет милиона километара и збрину 300 хиљада пацијената.

Санитетска возила донирана су Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Клиничком центру Војводине, општим болницама из Кикинде и Сенте, те домовима здравља у 17 општина АП Војводине.