ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА УРУЧИЛА УГОВОРЕ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ИЗБЕГЛИХ, ПРОГНАНИХ И РАСЕЉЕНИХ ПОРОДИЦА

„Наставићемо са програмима подршке у још већем обиму како би се трајно решио статус расељених лица. Наш став је да ће сви видови подршке трајати док год постоје породице којима је та подршка потребна“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас приликом уручења уговора за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених породица на подручју АП Војводине.

То се односи, додао је он и на подршку у решавању стамбеног питања али и на друге облике помоћи које пружа Фонд за избегла, прогнана и расељена лица.

Вредност уговора је 12 милиона динара и намењена је за економско оснаживање 71 породице.

„Покрајинска влада наставиће да повећава финансијски износ средстава неоходан за све активности Фонда за пружање помоћи избеглим, расељеним и прогнаним лицима док год не буде трајно решено обезбеђивање егзистенције вас и ваших породица и ваша потпуна интеграција у наше друштво којем ви и припадате“, рекао је председник Мировић.

Без помоћи и подршке Покрајинске владе наше активности не би могле да се реализују.
Захваљујући томе, увели смо и низ нових мера и мере за економско оснаживање жена из избегличких породица, казао је Душко Ћутило, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица.
„Желимо да подстакнемо предузетничке делатности код ове популације и да им омогућимо бољу егзистенцију“, казао је Ћутило.

Данашњем догађају присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.