ПОКРАЈИНСКИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ПЛАН ДОНОСИ ВЛАСТ ОГРЕЗЛА У КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ!

„Српска радикална странка ће гласати против усвајања тзв. Покрајинског антикорупцијског плана, који представља пуко задовољавање форме, без конкретне садржине и суштине. Колико је неспособна покрајинска власт довела ствари до апсурда, говори податак да је, правни основ за доношење Покрајинског антикорупцијског плана, акциони план за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције, за период од 2013. до 2018. године. Дакле, на самом крају циљаног периода, власт у Војводини предлаже план за борбу против корупције, чији рок важења истиче за три месеца. Да није тужно, било би смешно. Више од две године неспособна и у криминалу огрезла Мировићева влада се бави сама собом. У средишту њихове пажње није развој и напредак Покрајине, него трошење милиона на лични комфор и раскош, комбинације и лично богаћење.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је напредњачка покрајинска власт пробила све рокове за усвајање антикорупцијског плана и да АП Војводина последња у Србији усваја овај документ. Од 66 мера које предвиђа Покрајински антикорупцијски план, чак 63 су преписане из модела плана, који је израдила Агенција за борбу против корупције Републике Србије.

„Ово је класичан пример ресавске, преписивачке школе. Предложени антикорупцијски план за Војводину идентичан је плану за борбу против корупције, које су усвојиле општине Бачки Петровац, Пландиште, Бач, Куршумлија, Чајетина… Личе један на други, као јаје јајету. Један од кључних циљева у овом плану је, тобоже, пуна транспарентност приликом процеса усвајања и поштовања прописа. Међутим, актуелна власт у Војводини неретко крши прописе и одлуке које је сама донела. Отворено, пуне две године крши се елементарно право посланика на заснивање радног односа. Иштван Пастор крши Пословник, одбија да закаже седницу Одбора за уставно – правни положај АПВ и игнорише иницијативу, коју су потписала три члана овога Одбора. Напредњачка покрајинска власт није у стању да у потпуности уподоби Статут АПВ са Уставом Републике Србије. Безброј је оваквих примера, који сведоче о томе да је Покрајински антикорупцијски план задовољавање форме и шарена лажа, која у пракси неће заживети.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали подсећају јавност да су напредњаци дошли на власт у АП Војводини на бази обећања да ће расветлити све криминалне афере Пајтићевог режима и ухапсити све који су учествовали у нечасним работама.

„Док су били у опозицији говорили су о лоповлуку бившег режима, а сада, као власт, ћуте као заливени. Слагали су грађане, на најгори начин их преварили. Ко је одговарао за пљачку у Развојној банци Војводине, Фонду за капитална улагања, Фонду за развој нових технологија, дворцу за децу ометену у развоју „Хетерленд“ у Новом Бечеју…? Није одговарао нико. Није расветљена ни једна афера, нити је било ко од челника досманлијског режима у Војводини завршио у затвору. Покрајински антикорупцијски план ће остати мртво слово на папиру, јер треба да га спроведе власт која прикрива досманлијски криминал и сама учествује у комбинацијама, махинацијама и пљачки новца из буџета АП Војводине.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.