ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПРВИ ПОКРЕНУО СОПСТВЕНУ МОБИЛНУ АПЛИКАЦИЈУ

Данашња конференција за медије покрајинског секретара за привреду др Ненада Иванишевића одржана је са циљем да се детаљније представи нови апликативни софтвер за мобилне телефоне, који обухвата све релевантне информације у вези са радом Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, а које су већ садржане на његовој интернет презентацији.

„Данас представљамо апликацију за мобилне телефоне која ће апсолутно транспарентно приближити рад Секретаријата свим грађанима, а пре свега онима који су заинтересовани за конкурсе. Сматрам да је потребно и на овај начин отворити рад Секретаријата и да ′на један клик′ будемо доступни свима, те да онај ко инсталира апликацију буде обавештен о свакој промени, догађају и одлуци“, рекао је Иванишевић.

Како би унапредио комуникацију са корисницима и заинтересованим странама, и омогућио ефикаснију и бржу доступност информација о раду самог Секретаријата, као и о подстицајним мерама, креирана је апликација за мобилне телефоне која иде у корак са новим технологијама и новим перцепцијама. На овај начин пружа се могућност крајњем кориснику да у сваком тренутку буде тачно информисан о свим актуелним дешавањима.

Преузимањем апликације за Android и IOS мобилне оперативне системе, са Google Play и Apple продавнице, где се може пронаћи под називом ,,Privreda i Turizam APV“, она заузима свега 27 мегабајта, а корисник приступа најтраженијим садржајима који се могу наћи и на веб-страници Секретаријата spriv.vojvodina.gov.rs.

Др Иванишевић је истакао да је основни циљ ове апликације што боља информисаност грађана о свим дешавањима у раду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, како би се остварила добра интеракција са јавношћу. Он је позвао кориснике да учествују у креирању даљег концепта саме апликације, тако што ће обавестити Секретаријат о томе шта је потребно променити, како би се она што више унапредила.

Секретар је додао да је и даље у функцији бесплатан контакт-центар који је био актуелан у току трајања претходно објављених конкурса, како би се што брже и ефикасније дошло до информација од значаја за кориснике.

Апликација се може преузети путем следећих линкова:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.privredaiturizamapv.app

App Store: https://apps.apple.com/rs/app/privreda-i-turizam-apv/id1556282589