ПОКС ПОДРЖАО ОДЛУКУ О ДАНУ ВОЈВОДИНЕ

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) с поносом поздравља Одлуку покрајинске скупштине да се 25. новембар прогласи Даном Војводине.

– Српска Војводина коначно напушта тековине тоталитарног режима који је уништавао Србију после Другог светског рата. Наша три посланика гласала су за ову одлуку и подржаћемо сваку иницијативу која српску државу враћа њеним коренима и приближава нас нашем примарном циљу – обнови краљевине. Радује нас да се у Српској Војводини коначно препознаје значај датума који је до сада био маргинализован у српском друштву. Овим потезом одајемо пошту свим великанима који су се борили за јединство и живот у заједничкој земљи – изјавио је народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић.

Сан свих Срба који су живели у Аустроугарској је био да се уједине са матицом, што се остварило 1918. године уједињењем са Краљевином Србијом. Проглашење Српске Војводине било је први корак ка том циљу и зато жртве наших предака нису биле узалудне. Краљевина Србија била је земља која је поштована у свету и сила победница Великог рата. Ми и данас желимо јаку Србију, модерну европску краљевину. Обележавање овог празника ће допринети буђењу свести о предностима које доноси промена друштвеног уређења и отварање врата даљем просперитету Србије и обнови краљевине.

Извор : ПОКС