ПОЛА МИЛИОНА ВРЕДНА ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈА „МЕКАФОР“ И „БАНИНИ-ЈАФФА“

Захваљујући око 400.000 динара вредној донацији компаније „Мекафор“ комплетно је реконструсана расвета у Дечјем и Школском диспанзера. Компанија „Банини- Јаффа“ је друштвену одговорност исказала набавком медицинске и друге опреме. Вредност донације износи око 100.000 динара, а та средства употребљена су за набавку два апарата за прозивку пацијената, три апарата за мерење тензије код деце и два пулсна оксиметра:

– Пола милиона вредна донација значајно је побошљала услове рада медицинског особља, али и боравка пацијената у нашој установи. Нова расвета у потпуности је променила амбијент самог дворишта. Проблем са расветом нарочито је био изражен приликом акредитације наше установе – навела је др Весна Томин, начелница Дечјег и Школског диспанзера. Она је прецизирала да застарела дрвенарије представља најургентнији проблем:

– Након киша смо имали неколико поплава, а поблематичан је и прилаз нашим зградама. Бетон је у потпуности пропао. Потребне су нам нове стазе и рампа – подвукла је др Томин. Поред званичника компанија„Мекафор“ и „Банини-Јаффа“ данашњој свечаности присутвовали су градоначелник Кикинде, Павле Марков и Саша Танацков, члан Градског већа:

– Успели смо да анимирано компаније које послују у нашој средини. Резултат њихове друштвене одговорности види се у овој установи. И ја им се захваљујем. Позивам и остале компаније да следе пример „Мекафора“ и „Банини-Јаффе“ – рекао је Марков. Директор „Мекафора“, Небојша Недељковић и Ђорђе Максимовић, маркетинг менаџер компаније „Банини- Јаффа“, саопштили су да им је било задовољство да поново, на конкретан начин, помогну локалној заједници у којој послују.

Извор: Град Кикинда