ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА ПАЛИМ БОРЦИМА

Поводом Дана ослобођења Бачке Паланке у среду, 20. октобра 2021. године представници локалне самоуправе положили су венце на спомен обележја у Бачкој Паланци у знак сећања на све жртве у Другом светском рату. Венце су положили на бисту др Младена Стојановића испред Дома Здравља, а потом и на остала спомен обележја – База Стојаковић, Руско гробље и Чамац.

Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка истакао је да данас обележавамо 77 годишњицу антифашстичке борбе за ослобођење Бачке Паланке. Пре 77 година наши борци су ослободили Бачку Паланку и донели нам слободу. ,,Пре свечане седнице обилазимо спомен обележја.”

На полагању Руског гробља се прикључила и делегација из Русије, из града побратима Клина. ,,Данас одајемо почаст, јер у то време су се људи борили за слободу. Треба се сећати свих тих хероја, који су омогућили да данас живимо и размишљамо слободно. То је један цивилизацијски чин, који је био ускраћен од стране фашиста. Људи су дошли из далеке земље и помогли да се ослободимо. ” – истакао је Милан Чавић.

Извор: Општина Бачка Паланка