ПОЛАЗНИЦИ СРПСКОГ ЗАБАВИШТА ПРИДРУЖИЛИ СЕ ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ ЗА СИРОМАШНУ И ДЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉА

  Радост даривања је посебна врста радости. Највише их је крајем календарске године, када се ближе божићни и новогодишњи празници. У Мађарској је од 30. новембра до 21. децембра омиљени догађај, Mikulásgyár – Деда Мразова фабрика. Организатор је истоимена задужбина, а Црвени крст и Пошта Мађарске су покровитељи.
  Тада деца, али и одрасли, учествују у припреми поклона другој деци, нарочито оној којој је потребна пажња у недостатку њихових ближњих. Поклони су намењени за незбринуту и сиромашну децу и децу без родитеља, као и за одрасле који су стари и болесни. Ту су укључене и друге донације, у виду oдеће и трајних намирница.
  Најмлађи из Српске школе „Никола Тесла“ су такође учествовали у овој акцији. Све три узрасне групе: Зечићи, Пужићи и Јежићи, су за своје другаре понели различите ситнице које ће их обрадовати. Ту је било сликовница, бојица, лутака, аутића, торбица, плишаних играчака и друштвених игара. Поклоне су заједно са васпитачима упаковали најлепше што су знали и умели и упутили се у Парк Millenáris, у Будиму, где их је сачекао Деда Мраз. Њему су предали своје шарене пакетиће од срца које ће он да проследи тамо где га нестрпљиво чекају.
  Деца су у овом догађају учествовала искрено, са пуно љубави, поклањајући своју најдражу играчку или омиљену књигу која је и њима донела радост а коју желе да поделе са непознатим вршњацима. О томе шта значи, какав је то осећај даривања али и примања поклона, васпитачи су спонтано разговарали са децом. Циљ је био да се од раних дана уче да неког усреће и да са неким поделе оно што имају. За диван доживљај заслужне су васпитачице: Вера Кривачевић, Ивана Шимпрага, Катарина Тричковић, Валентина Пауљевић, Виолета Станчић, Гордана Милисавић и њихов колега Марко Гажић.

Извор: снновине