ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ ДОБРИНАЦА И ДАЉЕ ВЕРНИ ПРОИЗВОДЊИ ДИЊА

Пољопривредници из Добринаца, надалеко познате „бостанџије“, сваке године остају верни производњи лубеница и диња. Иако је сезона такорећи прошла, има и оних Добринчана који су тек у јулу посејали диње и управо сада убирају плодове свог труда и рада.

Оне тврдње које се у последње време чују, да више ни комшија није као што је некад био, оспоравају људи из Добринаца, који кажу да увек радо свом комшији притекну у помоћ, кад год је то потребно.

Добринчани поносно истичу да њихово село важи за једно од најпознатијих по бостану, посебно што је у окружењу веома мали број засада диња које доспевају тек у септембру месецу. Најбољи пример тога је породица Манојковић која се годинама бави бостаном, и како кажу, посао је лакши кад се можете ослонити на пријатеље, који несебично помажу.

Домаћин у породици Манојковић, искусни „бостанџија“, наводи да је диња веома захтевна према топлоти и осетљива на временске прилике, али да нема посла ако се негативно размишља. Срећом, време их је послужило.

Ако узмемо у обзир све што су нам рекли Добринчани, а при том и осмех док раде у пољу пуном диња, како кажу, најслађем жутом пољу, онда је сигурно да ће и следеће године њихове пластенике и атаре испунити ова слатка посластица.

Извор: РТВ