ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ДОМА ЗДРАВЉА НА ВИДОВДАНСКОМ НАСЕЉУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положио је камен темељац за изградњу објекта Дома здравља “Нови Сад“ на Видовданском насељу. Нови објекат биће значајан за становнике три месне заједнице (Видовданско насеље, Слана бара и Клиса,) јер ће обезбедити услове за примарну здравствену заштиту у том делу града. На том и гравитирајућим просторима живи преко 25 000 становника, корисника здравствене заштите.

-Задовољан сам што житељи овог дела града позитивно гледају на ову инвестицију која ће променити изглед насеља, јер ће на месту ливаде бити изграђен модеран објекат Дом здравља. И ову прилику користим да се захвалим запосленима у здравству на преданом раду и труду, посебно у претходном периоду. Град настоји да им обезбеди најбоље услове, објекте и опрему. На овом пројекту сарађујемо са кинеском компанијом „China Construction Front Group“ и надам се да ће своју понуду, која је изабрана као најбоља, реализовати у предвиђеним роковима. Како су ми сада рекли, објекат ће бити завршен до 1. октобра, те ће на јесен бити на услузи грађанима. У овој амбуланти биће 46 запослених медицинских радника, а имаће одељења предијатрије, опште медицине, стоматологије, гинекологије, као и патронажну службу – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Како је појаснио, Град улаже труд, да грађани у периферним деловима Новог Сада имају једнаке услове за живот као и они који живе у насељима ближим центру. Вучевић је изјавио да тренутна комплексна ситуација у свету и отежавајуће околности на тржишту неће зауставити реализацију ове важне инвестиције.

– Одушевљен сам и што су на овом градилишту радници из Турске, Кине и Србије. То показује колико се више гради у Србији у односу на нека ранија времена. Иначе, из заједничке касе свих Новосађана за овај пројекат је опредељено 207 милиона динара, а плус ће Град инвестирати и у околну инфраструктуру. Мимо инвестиција у здравство које финансирају Република и Покрајина, Град је од 2012. године у те сврхе уложио 6,5 милијарди динара, и то је заједничка победа свих становника Новог Сада – закључио је градоначелник Милош Вучевић.