ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ ПОГИНУЛИМ РАДНИЦИМА У РАФИНЕРИЈИ НАФТЕ ПАНЧЕВО

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је положио венац не спомен плочу у знак сећања на настрадале раднике Рафинерије нафте Панчево током бомбардовања 1999. године. Обележавање годишњице бомбардовања Рафинерије нафте Панчево одржано је у кругу фабрике уз присуство представника руководства, Синдиката РНП, чланова породице и радника.

„Тог 4. априла 1999. године бомбардована је погон „Енергана“ Рафинерије Панчево. Том приликом три радника су изгубила живот и фабрика је претрпела велике губитке и штету, али највећи губитак који је тада претрпела јесу три угашена живота наших суграђана. Ми сваке године на данашњи дан на овај начин чувамо успомену на погинуле раднике, хероје који су дали своје животе показујући да их никада нећемо заборавити, исказујући њима захвалност, уз саосећање и подршку њиховим породицама. Град Панчево своје хероје не заборавља и зато данас јесмо овде како би смо одали почаст тројици погинулих радника Рафинерије нафте у Панчеву.“ истако је том приликом градоначелник Стевановић.

Подсетимо, током 78 дана бомбардовања, Панчево је гађано 24 пута са око 60 пројектила. Скоро свакодневно Панчево и околина били су мета НАТО напада, а већ у првим минутима бомбардовања наше земље гађане су фабрика авиона Утва, војна база у околини Качарева и Касарна 5000.

Извор: Град Панчево