ПОМОЋ ГРАДА КИКИНДЕ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИМА И СУБСПЕЦИЈАЛИЗАНТИМА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач потписао је, на свечаности у Градској кући, уговоре са лекарима специјализантима и субспецијализантима запосленим у Општој болници у Кикинди. Њима је одобрена финансијска помоћ у износу од 60.000 динара по години, на основу Јавног позива Града Кикинде. Финансијски су подржана 43 специјализанта и субспецијализанта.

“Лекарима, који су на путу усавршавања и стицања нових знања, помоглимо на овај начин и тако им обезбедили одређени вид финансијске подршке. Град Кикинда ова средства не сматра трошком, него инвестицијом, јер је веома важно улагати у кадар, односно капацитете и способности лекара“, додала је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

Град Кикинда је на овај начин показао да му је стало до квалитета здравствене заштите суграђана:
“Имаћемо едукован кадар, који ће на најбољи начин пружити здравствену заштиту нашим суграђанима, а поред тога, Град Кикинда издваја велика средства за реконструкцију Болнице и нову, најсавременију опрему. Специјализанти наше Болнице су на клиникама увек похваљени и међу најбољима, а помоћ добијају и од старијх колега“, надовезала сеВ.Д. директора Опште болнице Кикинда, др Весна Томин.

Извор: Град Кикинда