POMOZIMO UDRUŽENJU „ALTRUIST“

Udruženje roditelja i hranitelja dece sa smetnjama u razvoju „Altruist“, je osnavano 05.10.2011 godine sa ciljem integracije i socijalizacije dece i omladine sa smetnjama u razvoju u redovne životne tokove.

Sve aktivnosti i rad udruženja se realizuje preko projekata, i javnih radova koji vrlo kratko traju, i dovode do prekida rada i po godinu dana. Sve ovo dovodi do određenih poteškoća u radu sa decom koja imaju potrebu za svakodnevnim dodatnom podrškom i pomoći. Kako bi se ovaj problem prevazišao udruženje Altruist je pokrenulo postupak lincenciranja i osnivanja dnevnog boravka za mlade i odrasle koji su van školskog sistema. Lincenciranje udruženja omogućava apliciranje na svim nivoima, što bi direktno uticalo na kontinuiranost rada ustanove tokom cele godine.Udruženje je ispunilo sve uslove za dobijanje licence i treba da uplati do kraja godine 100.000 dinara kako bi istu dobili.

Oni na žalost taj novac za sada nemaju, ukoliko im neko ne pomogne da prevaziđu ovaj za njih veliki problem, oštećeni u svemu tome biće deca, kojima je dnevni boravak više nego neophodan.

Saznajemo da su u Žablju meštani pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za udruženje „Altruist“, svesni teške finansijske situacije u kojoj se sada nalazi.

Svi oni koji žele da pomognu, i da doniraju sredstva to mogu učiniti svakog radnog dana do 14.00 u Agenciji „Malena“, koja se za one koji ne znaju nalazi u Žablju.

Poznavajući mentalitet naših sugrađana, i njihovu spremnost da pomognu pogotovo kada su deca u pitanju, ne postoji ni najmanja sumnja da se novac neće prikupiti.

Organizatorka ove akcije rekla nam je sledeće: „Za problem koji ima udruženje saznala sam iz štampe, istog momenta mi je palo na pamet da ako samo nas 200 damo po 500.00 dinara problem će biti rešen“. Objavila je to na svom fejsbuk profilu i ljudi su počeli da reaguju, lajkovanjem i deljenjem posta. Već sutradan su počeli da donose novac svako prema svojim mogućnostima.

Pozivamo sve vas koji želite da podržite ovu akciju, da se potrebna sredstva što pre skupe, ovih dana dođete u agenciju „Malena“  i da spram vaših mogućnosti pomognete.

Za vojvodjanske.rs : M.Živković