ПОНОВО САНИРАНА ГРАЂЕВИНСКА ДЕПОНИЈА У ВРБАСУ

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ поново је уредило грађевинску депонију смештену на ободу улице Миливоја Чобанског у Врбасу. „Уклоњено је близу 3.000 кубика смећа. Уређење овог простора ‘Комуналац’ је обавио на основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас. Машине су се данас преселиле на депонију грађевинског материјала у Куцури, а након васкршњих празника у плану је уређење сметлишта у Мађарској улици у Змајеву“, саопштено је из предузећа.

„Захваљујући недавно уређеном приступном путу са одводним каналима, олакшан је прилаз грађевинској депонији у Старом Врбасу, како за машине и возила ЈКП-а, тако и за возила грађана који на овом простору депонују грађевински отпад. Радници који обављају санацију депоније затекли су највише грађевинског отпада што раније није био случај, иако је за ту врсту отпада ова локација намењена. Сметлиште је уређено, пут је асфалтиран, постоје одводи за атмосферску канализацију. Мештани могу лакше да приђу својим њивама. Први пут након дужег времена, на депонији нисмо затекли комунални и кабасти отпад што је за похвалу“, рекао је Младен Павловић, пословођа у ЈКП „Комуналац“.

Истовремено, „Комуналац“ обавештава грађане да је акција одношења кабастог отпада из домаћинстава у Врбасу заказана за 22. април, док житеље насељених места општине Врбас иста акција очекује у мају.

„Као и претходних година, потребно је да грађани испред својих кућа изнесу ствари које им више нису потребне у шта убрајамо – тврду пластику, гуме, намештај, стакло, као и баштенски отпад. Дакле, кабасти отпад могу да изнесу на део јавне површине испред својих објеката како би радници и механизација могли несметано да приђу и обаве свој део посла. Ситнији отпад најбоље је упаковати у зелене џакове који се могу набавити код службеника на благајни у управној згради ЈКП-а. Након што акција буде спроведена у Врбасу, машине ће се преместити на сеоске улице, а о томе ће житељи насељених места бити благовремено обавештени“, појаснио је Павловић.

Извор: Општина Врбас