ПОНОВО УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА ГИМНАЗИЈА ДВА БРАТСКА ГРАДА – ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ И ГИМНАЗИЈЕ „ЈОВАН ДУЧИЋ“ ИЗ ТРЕБИЊА

Ученици Зрењанинске гимназије боравили су у Требињу и том приликом дружили се са својим вршњацима, ученицима Гимназије „Јован Дучић“ из тог града.

Како је рекао помоћник градоначелника Рајко Капелан, посета је организована у склопу пројекта који је финансирала Покрајинска влада са 250 хиљада динара, а циљ тог путовања био је поновно успостављање сарадње те две гимназије, која је постојала пре десетак година.
– Они су тада лепо сарађивали, организовали узајамне посете и ученици су се сјајно дружили, али, нажалост, то је некако престало. У међувремену смо се као градови побратимили, имамо одличан однос и радимо на узајамној повезаности и сарадњи, на свим нивоима. Управо из тог разлога жеља нам је да подржимо сарадњу ученика гимназија из наша два братска града – казао је Капелан.

Истакао је да је суштина да се сваке године организују узајамне посете како би млади гимназијалци стекли нове пријатеље и познанике, како би касније можда градили и пословне везе.
– У склопу те посете гимназијалци из Зрењанина током три дана обишли су гимназију, музеј, библиотеку и остале важне институције, другог дана организован је туристички обилазак града Требиња, а у повратку су посетили Вишеград и како су казали, заиста су се лепо провели – рекао је Капелан изразивши очекивање да ће Град Зрењанин и Зрењанинска гимназија наредне године узвратити то гостопримство и дочекати гимназијалце из Требиња, а да ће убудуће то постати традиција.

Извор: Град Зрењанин