ПОНОВО ЗАЈЕДНО НА XVIII „СРЕМ ФОЛК ФЕСТУ“

Након свечаног отварања XVIII „Срем Фолк Феста“, Сремска Митровица ће у наредним данима бити престоница игре и песме.
Фестивал је отворио заменик градоначелнице и директор Фестивала Петар Самарџић, који је том приликом рекао да је „Срем Фолк Фест“ највећа и најпосећенија манифестација културно-уметничког типа у Митровици. По његовима речима, слоган овогодишњег фестивала ПОНОВО ЗАЈЕДНО симболише поновно окупљање читавог света у нашем граду.
Приликом свог обраћања великом броју посетилаца, Самарџић је честитао пунолетсво „Срем Фолк Фесту“, пожелео добродошлицу гостујућим ансамблима и изразио задовољство што је Митровица поново „свет у малом“, што поново оправдава епитет града фолклора, града толеранције и различитости, али и града који разлике не прави, него поштује, цени и уважава.
Драган Ђорђевић, уметнички директор „Срем Фолк Феста“ је рекао да без обзира на потешкоће приликом организације, овај Фестивал је и даље највећи фолклорни фестивал оваквог типа у нашој земљи. Ђорђевић је додао да нема државе ни културе без одржавања традиције, фолклор је део традиције, а то је оно што спаја и истовремено нас чини различитим.
Прве Фестивалске ноћи уприличен је дефиле и наступ 5 ансамбала из 5 земаља – Бугарске, Мексика, Босне и Херцеговине, Румуније, као и митровачки ансамбл „Бранко Радичевић“.
Првом фестивалском дану присуствовала је градоначелница Светлана Миловановић са својим сарадницима. Након завршеног наступа уприличен је коктел за представнике ансамбала, са којима је градоначелница разменила поклоне.

Извор: Град Сремска Митровица