PORAZ KOŠARKAŠA SPARTAKA

Košarkaši Spartaka poraženi su od Zlatibora i time se nažalost oprostili od Prve košarkaške lige. Utakmica je bila izuzetno dramatična i do samoga kraja rezultatski neizvesna, navodi subotica.info.  

Gosti su bolje otvorili meč, igrali su brže i uz tečan napad stekli prednost od 14:9 nakon koša Marojevića. Trgli su se domaći, razigrao se Barna i uz pomoć Igrutinovića dolaze do preokreta od 15:14. Subotičani nisu nastavili u istom ritmu, nakon preokreta usledile su greške u odbrani što su rutinski kažnjavali gosti i serijom Marojeviča i Pavlovića stigli do dvocifrene prednosti, 27:16. Subotičani su se vratili u igru preciznim šutevima za tri poena. Pogodio je Barna a zatim i dva puta Lučić za priključak od 31:33. Čim Spartak uhvati rezultatski priključak gosti odgovore serijom poena. Dominirali su košarkaši Zlatibora u skoku i zahvaljujući tom segmentu igre imali više šuteva ka košu. Na poluvreme se otišlo sa četiri poena viška u korist Zlatibora. 

Treći period pripao je gostima koji su ponovio stekli dvocifrenu prednost 59:49. Spartak se nije predavao, košem Miškovića prišli su na 55:59. Sledi greška Spartaka u napadu da bi Rondović trojkom ponovo povećao prednost gostiju na 55:64. Zahvaljujući raspoloženom Lučiću i njegovim uspešnim šutevima za tri poena, domaći su prišli na 69:70 nakon poena Šarenca. Nikola lučić svojom petom trojkom donosi preokret od 72:70. Četiri minuta pre kraja Spartak je vodio sa 80:76. Nisu domaći uspeli da sačuvaju prednost, Riznić sa dva brza koša vraća prednost na stranu gostiju, da bi Rondović povećao na 87:82 minut pre kraja meča. Bjelica potom pogađa dva slobodna bacanja, a Spartak u penal završnici nije imao prilike za novi preokret.

Izvor: subotica.info