PORAZ ODBOJKAŠICA SPARTAKA OD JEDINSTVA

Odbojkašice Spartaka poražene su nakon pet setova u prvoj utakmici u novoj 2019 godini, navodi subotica.info. Subotuičanke su odlično počele, povele sa 2:0, ali su nakon toga dozvolile protivniku da dođe do daha i preokrene rezultat. 

Spartak je meč počeo bez Jovićke koja karijeru nastavlja u Francuskoj. Gošće su bolje otvorile utakmicu te povele se 11:7, poenom Đokićeve. Nakon obaveznog odmora usledila je serija subotičanki. Preko raspoloženog tandema Živanović – Rajlić Spartak je preokrenuo na ubedljivih 20:13. Vrlo brzo su domaće i osvojile prvi set sa 25:19.

Spartak je nastavio sa dobrom igrom i u drugon setu. Vrlo brzo su imali prednost od 9:1, da bi kontrom Rajlićeve imale deset poena viška 13:3. U finiš seta domaće su ušle sa velikih 21:12. Velika prednost malo je uspavala Golubice, što je bilo dovoljno da se trgnu gošće i meč učine interesantnijim. Ipak, prednost je bila velika pa su domaće ubrzo povele sa 2:0 u setovima.  

Razigrala se Kockarevićka čijim poenima Jedinstvo dolazi do prednosti od 6:3. As servisom Koprivice gošće su imale prednost od 12:7. Odličnim servisom Antanasijevićeve, Jedinstvo je imalo prednost od 15:8 i već tada su najavile da će se meč u Subotici odužiti. Prednost Jedinstvu od 21:14 donela je Mirosavljevićeva, da bi greškom Batinićeve gošće smanjile na 2:1.  

Početkom četvrtog seta as servisi Batinićeve i Marićeve, te blok Robins-Hardi, donose Spartaku predost od 10:6. Na obaveznom odmoru, Spartak je poveo sa pet poena. Razigrala se tada Mirosavljevićeva te povela igru Jednistva. Njenim as servisom gošće su se primakle na 16:18. Vujnovićeva donosi poravnanje, 21:21, da bi Koprivica preokrenula rezultat na 22:21. Ista igračica donosi i dve set lopte. Greškom domaćih meč ulazi u peti set.

Imale su odbojkašice Jedinstva psihološku prednost početkom odlučujućeg petog seta. As servisom Vujnovićeve povele su sa 6:2. Spartak je uspeo preko Drčićeve da priđe 9:10, ali više od toga nisu mogle. Jedinstvo je povelo sa velikih 14:10, i ubrzo stigle do pobede u ovom susretu. 

Izvor: subotica.info