ПОРИБЉАВАЊЕ НА 20 ЛОКАЦИЈА СИСТЕМА ДТД

Порибљавањем канала Врбас – Бездан и Банатска Паланка – Нови Бечеј, данас почиње овогодишње порибљавање на риболовним водама које су дате на управљање ЈВП „Воде Војводине“.

У наредних недељу дана 16 тона једногодишње млађи шарана, биће пуштено на више од 20 локација канала Хидросистема ДТД, у део Дунава у надлежности ЈВП „Воде Војводине“ и заштићена природна добра Јегричка и Бељанска бара.

ЈВП „Воде Војводине“, као корисник дела Рибарског подручја Србија-Војводина, спроводи ову акцију у оквиру редовног програма порибљавања које се увек обавља крајем године на локацијама за које стручне службе предузећа процене да је најпотребније, а да је терен приступачан. На овај начин, на велику радост пецароша и свих љубитеља природе, биће побољшан квалитет рибљег фонда у нашим риболовним водама. Порибљавању, поред радника ЈВП „Воде Војводине“, присуствују и надлежне инспекцијске службе и локална рибиловачка удружења. Порибљене локације у наредном периоду, чешће него обично, обилазиће рибочувари ЈВП „Воде Војводине“.

Извор: Општина Врбас