ПОРОДИЦАМА ПАЛИХ БОРАЦА УРУЧЕНА ПОМОЋ

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Ивор Лукин, члан Општинског већа, и Јована Вујтовић, помоћница председника општине,  обишли су нешто више од четрдесет породица палих бораца и уз жеље за добро здравље и срећу у 2021. години, уручили им једнократну финансијску помоћ и симболични пакет помоћи.

Сада већ традиционално, све који по Закону о правима бораца, инвалида и породица палих бораца остварују право на породичну инвалиднину, овим малим знаком пажње руководство локалне самоуправе подсећа да ненадокнадиве губитке и жртве које су поднели, Врбас није и не сме заборавити.

„Они су положили животе за слободну Србију у којој данас живимо. У најтежем тренутку, на браник отаџбине стали су честити, часни, храбри и сигурни родољуби своје отаџбине, знајући за кога живе и за кога су спремни да жртвују властите животе. Иако је прошло неколико деценија од када су угашени животи јунака са територије наше општине, ране боле и даље, ожиљци су трајни, док њихови херојски подвизи остају вечно уписани вечно у историји нашег народа. Многи хероји положили су своје животе да би данас ми, сведоци овог времена живели у миру и слободи, и као такву Србију сутра предали у аманет својим потомцима. Те жртве нису и не смеју бити заборављене. Прошлост не можемо променити, време не можемо вратити али јунаке тог времена, Врбас памти и памтиће вечно. Симболичним знаком пажње желимо да подсетимо да су наша врата отворена за решавање свих проблема са којим се сусрећу породице палих бораца, у складу са нашим ингеренцијама“, истакао је Ројевић.

Извор: Општина Врбас