ПОРОДИЦАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ ОД ИДУЋЕ ГОДИНЕ ДОСТУПНА НОВА АПЛИКАЦИЈА „ТРИ ПЛУС“ КОЈА ОМОГУЋАВА ДОДАТНЕ ПОГОДНОСТИ

Градоначелник Симо Салапура, у присуству својих сарадника, директора јавних предузећа и Радоша Пејовића помоћника покрајинског секретара за демографију и бригу о породици , састао се данас са представницима Покрета за децу Три плус.
Том приликом представљена је нова апликација „Три плус“ која је заправо унапређење пројекта „Цена минус за 3+“ намењеног свим пријављеним мајкама и очевима који су остварили право на поносну картицу која им је омогућавала попусте и привилегије у преко 2.500 објеката широм Србије.

Председник Удружења „Три плус“ Владица Гавриловић захвалио се породицама са троје и више деце из Зрењанина који подржавају новине тог Покрета, као и градоначелнику који испуњава обећања. 
– Данас смо представили нову апликацију која ће свима који имају поносне картице „Три плус“ од 1. јануара 2023. године омогућити и нове погодности. Конкретно, данас смо дошли са предлогом да се у Зрењанину та апликација појача, односно да се омогуће и бесплатни сати паркирања, као и умањења рачуна на услуге предузећа и установа у надлежности града, што је и прихваћено – рекао је Гавриловић. 

Градоначелник Салапура је казао да је Град Зрењанин препознао жељу, циљ и визију Покрета за децу Три плус и да је као прва локална самоуправа у Војводини приступио Покрету.
– На основу јавног позива који смо расписали прошле године издато је 487 картица „Цена минус за 3+“  за мајке које остварују одређене бенефите у 25 објеката у граду, а које се односе на продавнице, спортске клубове, попусте на садржаје установа културе. Данас је представљен унапређен систем са којим желимо да изађемо пред наше породице са троје и више деце у 2023. години. Реч је о јединственој апликацији кроз коју ће породице са троје и више деце моћи да остварују додатне бенефите, посебно када су у питању зрењанинска јавна предузећа – рекао је градоначелник.

Како је навео, ово је само један од начина на који Град покушава да пружи подршку пронаталитетној политици на територији Града Зрењанина. 
– Буџет за следећу годину је у фази конципирања и имаћемо пораст буџета када су ове мере у питању, али и широки дијапазон других мера када је реч о пронаталитетној политици. Истакао бих да смо све те мере, као и ову картицу промовисали и на Данима породице у Перлезу, на манифестацији која је доживела значајно издање и попела се на лествицу важних манифестација које  промовишу породичне вредности – нагласио је градоначелник Симо Салапура. 

Зрењанин је члан удружења – Покрета за децу „Три плус“ од марта прошле године када су уговор о томе потписали градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник тог удружења Владица Гавриловић.  
Зрењанин је тако постао први град у Војводини који се прикључио Покрету и омогућио повластице за породице са троје и више деце. 

Извор: Град Зрењанин