ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД И SERBIA ОПЕН У АКЦИЈИ ЈЕДНА КАРТА ЈЕДНО ДРВО

Посади свој хлад заједно са Serbia Опен тениским  турниром  вршиће пошумљавање у 12 општина и градова у Србији. Међу њима је и општина Кула. Захваљујући ЈКП, месним заједницама, грађанима насељених места из наше општине посађено је 1200 садница  на територији  општине Кула  у склопу акције једна карта једно дрво.

Посађене су увозне двогодишње саднице  платана са упутством за садњу са ознаком имена друштвено одговорне компаније која је подржала акцију и омогућила бесплатне саднице. Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег може да се региструје и прате упутства за даљи њен развој. Друга страна везице је остављена за име и датум садње.

Захваљујући љубитељима тениса који су купили карте за предстојећи Serbia опен биће посађено више од 35.000 садница на више од 100 хектара широм Србије.

Саднице ће бити посађене у Крагујевцу, Краљеву, Лесковцу, Нишу, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Шапцу, Смедереву, Новом Саду и Бачкој Тополи и Кули.

Прву садницу у парку Ушће код Музеја савремене уметности ове среде, засадили су Ђорђе Ђоковић, директор турнира, тенисер Миомир Кецмановић и Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Изузетно ми је задовољство што најпопуларнији тениски турнир у земљи и региону, осим здравог живота и спорта, афирмише и позитиван однос према животној средини. Драго ми је да људи на ову нашу иницијативу реагују изузетно добро и да расте свест о потреби да очувамо нашу околину. Велики број градова широм земље учествоваће у овој акцији, а биће посађено више од 35.000 садница – изјавио је Ђорђе Ђоковић.

Подсетимо, турнир је почео  у недељу, 17. априла, када су на програму били квалификациони мечеви, док од данас  почињу дуели главног жреба.

Поред Кецмановића, на турниру  учествују и  остали српски тенисери – Новак ЂоковићФилип КрајиновићДушан ЛајовићЛасло Ђере и Хамад Међедовић.

Општина Кула се овом приликом захваљује нашим најбољим тенисерима посебно Новаку Ђоковићу и Сербиа Опену  који су омогућили ову акцију.

Извор: Општина Кула