ПОСЕТА АТЛЕТСКОМ КЛУБУ „БОРАЦ“ КЛИСA

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је тренингу деце из Атлетског клуба „Борац“ који је одржан у хали Спортског центра „Слана Бара“. Поздрављајући чланове клуба, децу предшколског и основношколског узраста, он им се захвалио што предано и са задовољством приступају тренинзима и указао на значај бављења спортом у њиховом узрасту.

– Атлетика је базични спорт, основа је физичког васпитања школске деце и значајна је не само за за њихов развој, већ и за припрему за друге спортове, за самодисциплину и жељу за успехом. Веома ми је драго што је Атлетски клуб „Борац“ за осам година постојања успео да окупи преко 150 чланова, пре свега деце са Клисе, Ченеја и из околних делова Новог Сада, да их анимира да се баве спортом и да усвоје здраве стилове живота. Градска управа за спорт и омладину то препознаје, наш приоритет је развој школског спорта и трудимо се да деца из свих делова Града имају могућност да се квалитетно баве спортом и зато подржавамо овај клуб – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Председница АК „Борац“ Данијела Шпирић се захвалила члану Градског већа за спорт и омладину Огњену Цвјетићанину на подршци Града Новог Сада клубу и доделила му плакету за изузетну сарадњу и допринос развоју атлетике.

– Бројимо преко 150 чланова, узраста од шест до 19 година, као и групе ветерана и жена које се рекреативно баве атлетиком. У систему смо свих државних такмичења, а наши чланови остварили су запажен успех и на међународном такмичењу у Сплиту. Овом приликом желим да се захвалим Граду који нам је омогућио да квалитетно тренирамо и у зимском периоду, допринео побољшању услова на стадиону ФК „Борац“ и помогао да обезбедимо све реквизите потребне да се развијемо и учествујемо на такмичењима у свим дисциплинама – истакла је  Данијела Шпирић.