ПОСЕТА ИЗРАЕЛСКОГ АМБАСАДОРА, ПРВИ КОРАК У РЕАЛИЗАЦИЈИ КАПИТАЛНИХ ЕКОНОМСКИХ ПРОЈЕКАТА

Његова екселенција Јахел Вилан, амбасадор Израела у нашој земљи, данас је посетио Кикинду. Уваженог госта домаћини су упознали са економским потенцијалима нашег града и могућностима улагања израелског капитала у овој средини. Дипломату који је први пут у Кикинди, градоначелник Никола Лукач и његови сарадници детаљно су упознали са привредним потенцијалима Кикинде, након чега су посетили јеврејско гробље и поклонили се сенима кикиндских Јевреја који су депортовани у логоре смрти. Израелски дипломата посетио је још и Музеј “Тера” и упознао се са радом уметника из те земље који су стварали на претходним Интернационалним симпозијумима скулптуре у теракоти:

-Срећан сам што сам овде, а Кикинда изгледа лепо. Још увек не знам много о специфичностима овог града, али могу да кажем да је Србија генерално врло занимљива нашим инвеститорима током последњих година и то у разним пољима: од некретнина до пољопривреде и воде. Градоначелник и његов тим делују врло активно и очекују да ураде најбоље за њихов град- изјавио је Вилан и нагласио да је веома оптимистичан у погледу будуће сарадње у блиској будућности. Коментаришући чињеницу да је Израел прва земља у свету по броју вакцинисаних у односу на број становника, амбасадор је истакао да вакцине делују:

– Израел је прва земља у свету која може да спроведе широко истраживање јер је толико људи вакцинисано и резултати су сјајни. Искористио бих прилику да позовем људе у Србији да се пријаве у још већем броју и да се вакцинишу- казао је Вилан. Да постоји потенцијална заинтересованост израелских инвеститора да овде уложе капитал потврдио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Ради се о аква парку и великом тржном центру, који би подигли квалитет живота, али и оплеменили нашу туристичку понуду. Нису само израелски инвеститори заинтересовани за тржни центар и аква парк. У фази смо преговора. Оптимиста сам у погледу исхода преговора, али и да ћемо мој тим и ја анимирати још неке потенцијалне инвеститоре- поручио је Лукач.

Извор: Град Кикинда