ПОСЕТА МИНИСТРА – ПОДРШКА ЗА СПОРТ НА ЛОКАЛУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић дочекала је данас у Риђици министра за омладину и спорт у Влади Републике Србије Вању Удовичића.

У склопу посете министар је са градоначелницом обишао спортску халу у Риђици и ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору где успешно тренирају спортисти ФК „Граничар“, ОРК „Далматинац“, те КК „Џокер“ чији је оснивач познати кошаркаш Јокић и представљен је програм инклузивног џудоа у оквиру Џудо клуба „Бачка“.

Ово је била прилика да се на терену министар увери у каквим условима тренирају ови спортисти, како функционишу мали клубови, али и да се разговара о неким будућим активностима и пројектима којим би се унапредио спорт на локалу.

„Обиласком локалних спортских клубова, желимо да покажемо да у први план стављамо локал и да базу спорта сагледавамо са локала и да преко њега желимо да подржимо спортске клубове и да подржимо школски спорт. Успеси ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора доказују да једна школа из Сомбора може да се такмичи са целокупном Србијом и може да прави оне високе праве резултате и да мотивише децу да наставе стопама великих спортиста“ рекао је министар за омладину и спорт Вања Удовичић.

Град Сомбор за спорт издваја 5% од свог буџета и то је неки минимум од кога се неће одустати, рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић истичући да, осим финансирања клубова, Град Сомбор доста ради и на унапређењу спортске инфраструктуре

„Ово је била прилика да укажемо министру и на могуће другачије моделе финансирања пре свега оваквих врста бављења спортом који имају и одређени здравствени аспект попут инклузивног џудоа, терапијскогг пливања, терапијског јахања и многих других могућности којима спорт утиче и на здравствени сегмент, на омасовљење а не само на такмичарски део бављења спортом, истакла је градоначелница Голубовић и додала да се током посете разговарало и о побољшању положаја запослених у спортским центрима.

Министар за омладину и спорт је приликом посете Сомбору донирао спортску опрему за јачање система школског спорта у виду два гола, два коша, две табле, 40 лопти и мреже за одбојку за колективне спортове за халу у Риђици и фискултурну салу у ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Извор: Град Сомбор