POSETA MINISTRA POPOVIĆA OPŠTINI BAČKI PETROVAC

Ambasada Slovačke Republike u Beogradu u saradnji sa  SIEA – Slovačkom  inovacionom i energetskom agencijom  iz Bratislave i Poslovnim i inovativnim  centrom  (PIC) organizovala je dana 21.05.2018. godine sa početkom u 09.00 časova u prostorijama PIC  u  Bačkom Petrovcu  workshop na temu kako poboljšati i integrisati inovativne elemente poslovanja, bilo da je to  poljoprivreda, prehrambena, metalska, elektrotehnička,  građevinska industrija  odnosno  zdravstvo, medije, kultura ili  turizam. 

фото : Општина Бачки Петровац

Eksperti iz SIEA iz Bratislave učesnicima radionice,  u kojoj  su  učestvovala   brojna preduzeća iz naše opštine, definisali su probleme, pokazali način stvaranja inovativnih rešenja i  novih ideja za rešavanje postojećih problema i tzv.  pat situacija sa kojima se mogu sresti  tokom  svog poslovanja.  U popodnevnim časovima  workshop je priređen  u Gimnaziji „Jan Kolar“ za sve njene učenike.

Ovaj workshop je posetio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić u pratnji NJ.E. Dagmar Repčekove, ambasadorke  Slovačke Republike u Srbije, Nenada Popovića, ministra bez portfelja  zaduženog za inovacije i  tehnološki razvoj u RS, Bojana Lalića sa FTN, direktora  Departmana za industrijsko inženjerstvo UNS i drugih. Ministar Popović je ujedno svečano  otvorio  workshop za učenika Gimnazije „Jan Kolar“ a zatim su svi zajedno posetili Biznis park u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu.

Izvor : Opština Bački Petrovac