ПОСЕТА ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВАСА СТАЈИЋ“

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић посетила је данас Основну школу „Васа Стајић“ где су у току радови на доградњи спортске сале. Пројектом доградње планирано је проширење капацитета постојеће фискултурне сале за 790 m2. Радови су почели у новембру 2021. године и до сада су завршени спољашњи радови и постављене подне површине у просторијама.

– Трудимо се да омогућимо што боље услове за рад и боравак у школи „Васа Стајић“ коју похађа 867 ученика, распоређених у 32 оделења. Будући да све већи број ученика уписује ову школу, a да стара фискултурна сала, изграђена 1956. године није имала довољно капацитета за реализацију наставе физичког васпитања свих одељења у току недеље, уложили смо 262 милиона динара за пројекат доградње спортске сале. Реализацијом овог пројекта школа ће добити салу укупне површине 1239,44 m2 која ће бити повезана са школском зградом. Радови се реализују задовољавајућом динамиком, према задатим роковима и сигурна сам да ће ученици ове школе, већ почетком наредне школске године, у септембру имати много боље услове за наставу физичког васпитања и бављење спортом уопште – изјавила је Дина Вучинић.

Град Нови Сад континуирано улаже у област образовања, а у ОШ „Васа Стајић“, од 2014. године, инвестирано је преко 300 милиона динара.

– Једна од најважнијих ствари коју смо завршили је замена фасадне столарије у делу објекта и доградња школе. Такође, урађена ревитализација старог паркета у тринаест учионица и свечаној сали, као и замена дотрајалих врата тоалета, учионица, радионице и библиотеке. Ове године, издвојили смо и средства за Инвестиционо одржавање на побољшању услова коришћења објекта  у износу од 32 милиона динара – објаснила је Дина Вучинић  и додала – Препознајемо образовање као суштински важну област развоја друштва за коју из буџета Града издвајамо чак седам милијарди динара како би проширили капацитете и направили оптималне услове за новосадске ученике и све оне који раде у просвети. Ово је само једно од седам активних градилишта из те сфере, на територији Града. У току је и изградња нове школе у насељу Југовићево, као и новог објекта школе ОШ „Милош Црњански“, затим реконструкција и доградња објекта ОШ „Десанка Максимовић“ и доградња објекта Средње медицинске школе „7. април“. Поред тога тренутно се ради и на изградњи новог објекта ПУ „Радосно детињство“ на Адицама и надоградњи и реконструкцији постојећих објеката те установе у Ковиљу и на Клисанском путу.