ПОСЕТА РАДИОНИЦИ „ВРЕТЕНО“ У ЗРЕЊАНИНУ

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч боравио је данас 16. октобра у радној посети Зрењанину, где је посетио радионицу за израду ужади и производа од ужади, а коју са успехом води жена предузетница Елвира Пејовић.
Покрајински секретаријат за привреду и туризам пружио је финансијску подршку тој успешној предузетници путем јавног конкурса за старе занате и помогао радионицу Вретено са 140000,00 динара за набавку репроматеријала.

Заменик Павле Почуч је истакао да су овакве успешне идеје подржане од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Оно што је и даље потребно јесте едукација, боља информисаност, али и економско оснаживање, те приступ финансијским средствима, субвенцијама, фондовима, уз адекватну едукацију о начину аплицирања са квалитетним пројектом и идејом.

Предност жена у бизнису, иако су често неправедно запостављене, јесте постојање могућности да покрену сопствени посао, имајући у виду да већина поседује неопходне капацитете, а касније и да отворе нова радна места и запосле нове људе, са циљем унапређења и развоја привредних делатости.