ПОСЛЕ ДВЕ И ПО ДЕЦЕНИЈЕ У ИНЂИЈСКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ОБНОВЉЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио је данас, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, општину Инђија, где је заједничким улагањем Покрајине и Општине обновљена фискултурна сала у Техничкој школи „Михајло Пупин“.

„Након две и по деценије, пет стотина ученика ове средње школе имају адекватне услове за наставу физичког васпитања, али и за рекреативно бављење спортом“, рекао је Милићевић и додао да је у обнову сале уложено пет милиона динара.

То је само један у низу пројеката обнове спортске инфраструктуре које Покрајински секретаријат за спорт и омладину реализује широм Војводине.

„У протеклом периоду акценат је био на реконструкцији спортских терена и хала, пре свега у школама, како би се младима обезбедили квалитетни услови за бављење спортом“, казао је Милићевић и додао да је у буџету за 2020. предвиђено више новца за пројекте који се тичу спорта и омладине.

Милићевић и Батез посетили су данас и Спортски савез општине Инђија, где је уручена опрема за стони тенис купљена у оквиру пројекта „Социјална интеграција кроз параспорт – Parainspired“.
„Овај прекогранични пројекат је изузетно важан за наше грађане са инвалидитетом, јер им омогућава социјалну интеграцију и бављење спортом на адекватан начин“, рекао је Милићевић.

Он је навео да је Покрајина у протекле три и по године уложила више од 760 милиона динара у инфраструктурне пројекте у општини Инђија, додајући да је реч о једној од најатрактивнијих општина за инвеститоре, са стопом незапослености испод три одсто, у којој се очекује отварање још 1000 радних места.

Владимир Батез је изјавио да је Покрајински секретаријат за спорт у протеклом периоду, са 12 милиона динара, подржао 21 пројекат у општини Инђија. Он је изразио уверење и да ће се током следеће године спортска хала у Инђији наћи на мапи спортске инфраструктуре у Војводини.

Председник Општине Инђија Владимир Гак казао је да је сарадња са Покрајином на завидном нивоу, да спортски колективи у тој општини из године у годину имају веће бyџете, те да је само 2019. издвојено 125 милона динара за спортску инфраструктуру и спортске колективе.