POSLEDNJA PROVERA PETROVČANA PRED POČETAK SEZONE

„Mladost“ iz Bačkog Petrovca je u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone, odigranoj juče, dočekala ekipu „Iskre“ iz Kucure. Utakmica je protekla u odličnoj atmosferi, a domaći igrači su zabeležili ubedljivu pobedu od 3:0 i na taj način pokazali da spremni dočekuju novu sezonu.

Poslednjeg dana Slovačkih narodnih svečanosti, građani Bačkog Petrovca mogli su da uživaju u odličnoj utakmici, a njihovi igrači su ih obradovali prikazanom igrom i rezultatom. Publika je zdušno navijala i nagrađivala svoje, ali i protivničke fudbalere aplauzom za svaki lep potez.

Prvi deo utakmice protekao je u inicijativi plavih, koji su sa dva postignuta gola u tom delu igre dokazali da predstavljaju najvećeg favorita za šampionsku titulu. Što se drugog poluvremena tiče, tempo je bio malo sporiji, pokušali su i gosti da zaprete, ali neuspešno. Treći gol postignut je pred sam kraj igre, te je publika zadovoljno otišla kućama.

Kapiten „Mladosti“ Jan Pavlis, bio je zadovoljan prikazanom igrom nakon nekoliko nedelja intenzivnih priprema. On je rekao da  njegova ekipa uvek ide na pobedu i da će tako nastaviti i u novoj sezoni.

„Ovo je generalna proba, a prvenstvo nam počinje sledeće nedelje. Pripremali smo se i dosta smo trenirali. Imamo pet nedelja priprema iza sebe. Ovo nam je poslednja utakmica, ostalo nam je da sledeće nedelje doteramo neke finese i nadamo se da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Naravno, kao i svake godine, svaku utakmicu idemo na pobedu”, izjavio je Jan Pavlis.

Petrovčani će u nedelju, 19. avgusta, dočekati „BSK“ iz Bačkog Brestovca. Nema sumnje da će ova sezona biti uzbudljiva, a nadamo se i veoma uspešna za fudbalere „Mladosti“.

Za vojvodjanske.rs : Aleksandra Mišković