ПОСЛОВИ ЗООХИГИЈЕНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ ПОВЕРЕНИ ЈП “КИКИНДА”, ИЗГЛЕДНА САРАДЊА СА ЈОШ НЕКИМ ОПШТИНАМА

Споразум о сарадњи између града Кикинде и општине Нови Бечеј којим се конкретизују послови зоохигијене, данас су потписали Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј. Тиме је продубљена сарадња у овој области и потврђена ранија намера да интензивирају сарадњу у области комуналних делатности, туризма, али и привредних и друштвених односа, како и предвиђа прошле године потписан Меморандум о сарадњи. Конкретно, радници ЈП “Кикинда” у новобечејској општини обављаће послове у области зоохигијене. Потписан документ није временски орочен, а према речима градоначелника Лукача, извесно је да ће ЈП “Кикинда”, у наредном периоду, ове услуге обављати и у неким другим општинама:

-У најави је сарадња са општинама Нова Црња, Чока, Сента, Нови Кнежевац и Ада. Можда овај списак обухвати и Житиште. Идеја о оваквој законској могућности да ЈП “Кикинда” своје услуге понуди и другим локалним самоуправа, донеће им више посла и средстава. У перпсективи, то значи додатно ангажовање радне снаге и набавку возила и опреме. То је нешто ка чему идемо- поручио је Лукач и оценио да сарадња са суседним локалним самоуправама и међусобна подршка могу да свима буду од користи. Лукач сматра да је целисходније ако локалне самоуправе, удружене, покушају да до средстава дођу на неким домаћим и међународним конкурсима:

-Споразум ће у случају грађана општине Нови Бечеј, донети квалитетније услуге, а ЈП “Кикинда” обезбеђено тржиште у наредном периоду. У овом тренутку не постоји могућност “празног хода” између две јавне набавке, уколико дође до неког кашњења, па је и то један од разлога овог пословног аранжмана. Успели смо да остваримо и одређени попуст од пет одсто, па ни економски интерес није занемарљив. Радниици ЈП “Кикинда” задужени су за хватање и збрињавање паса луталица и мачака, као и уклањање животињских лешева и стерилизацију. Наше локално комунално предузеће нема азил и нереално је да очекујемо да ће се то десити, нити Нови Бечеј има потребе-навео је Максимовић.

Извор: Град Кикинда