POSTANI VOLONTER/KA UN U LOKALNOJ ZAJEDNICI!

Postani volonter/ka UN u lokalnoj zajednici! -Javni poziv za mlade od 18 do 30 godina-

Beograd, 5. jul 2022. godine – Uz podršku Evropske unije, Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) poziva mlade da se prijave za pohađanje programa obuke i angažovanje na volonterskim ugovorima Ujedinjenih Nacija (UNV), u lokalnim institucijama u Srbiji, navodi subotica.info.

Ovaj javni poziv se raspisuje u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)“, i namenjen je mladima od 18 do 30 godina, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Babušnice, Vladičinog Hana, Vrnjačke Banje, Kruševca, Novog Sada, Subotice ili Topole.

Cilj programa obuka i volonterskog angažmana u lokalnim samoupravama je da omogući mladima da razviju znanja i veštine kako bi:

  • uticali na društvene i političke procese u gradovima/opštinama u kojima žive;
  • sarađivali sa lokalnim vlastima radi većeg uključivanja mladih u osmišljavanje i usvajanje politika i praksi, kroz volontiranje u okviru lokalnih institucija;
  • mogli efikasnije da se zalažu za interese mladih na lokalnom nivou u saradnji sa različitim zainteresovanim stranama.

Programi obuke, iz oblasti održivog razvoja, ljudskih prava i „mekih“ veština potrebnih za zapošljavanje, za dvadeset i pet (25) odabranih kandidata i kandidatkinja će se održavati u periodu od 20. avgusta do 30. septembra 2022. godine. Obuke će trajati dva dana, a učesnicima i učesnicama će biti obezbeđen smeštaj i nadoknađeni troškovi prevoza u visini povratne autobuske karte. Takođe, svi kandidati i kandidatkinje koji budu učestvovali, dobiće sertifikat o uspešnom završetku obuke.

To će im omogućiti da kroz volonterske ugovore Ujedinjenih nacija (UNV) budu angažovani u lokalnim institucijama na bazi šestomesečne radne prakse, uz odgovarajući iznos nadoknade za životne troškove. Angažovani mladi volonteri i volonterke će imati zadatak i priliku da institucijama u kojima volontiraju, kao i korisnicima usluga tih institucija, prenesu znanja i veštine stečene na obukama, kao i da unaprede svoja znanja i veštine tokom radne prakse. Svi volonteri i volonterke će po završetku prakse dobiti sertifikat o završenom volontiranju, kako bi imali bolje šanse za zaposlenje.

Rok za predaju i slanje prijava je 1. avgust 2022.godine, u 17 sati.

Više informacija o propozicijama i načinu prijave može se pronaći na ovom linku: https://www.undp.org/sr/serbia/news/postani-volonter-un-u-lokalnoj-zajed…

Ovaj Javni poziv je raspisan u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)“ koji finansira Evropska Unija (EU), a sprovodi UNDP.

https://www.undp.org/sr/serbia/projects/regionalni-program-lokalne-demok…

###

UNDP Serbia

Izvor: subotica.info