ПОСТАВЉАЊЕ 25 НОВИХ АУТОБУСКИХ СТАЈАЛИШТА ШИРОМ РУМСКЕ ОПШТИНЕ

Општина Рума приводи крају акцију постављања 25 нових аутобуских стајалишта. Пројектом „Партиципативног буџетирања“ обухваћено је осам сеоских месних заједница где ће бити постављено 21 аутобуско стајалиште, док ће четири бити постављена у самом граду.

Реализација пројекта започела је прошле седмице, до сада је већ постављено 19 стајалишта(17 у селима и два у граду), а радове на постављању новог аутобуског стајалишта у центру Краљеваца обишао је данас председник Општине Рума Слађан Манчић.

„Успевамо да реализујемо све оно што смо обећали грађанима. Верујем да ћемо до краја ове године поставити сва аутобуска стајалишта. Први тендер није прошао, процедуре трају по месец и по дана, па онда други тендер и из тог разлога се то мало отегло. Ипак, сматрам да је веома важно овај пројекат реализовати, идемо у зиму, желимо да омогућимо пристојне услове за све путнике који чекају превоз, аутобус или такси“, изјавио је Манчић и напоменуо да је у основи реч о пројекту „Партиципативног буџетирања“, који је проширен, јер је првобитно планирано да само четири села добију нова стајалишта.

„Издвојили смо за овај посао 10 милиона динара из буџета. Сама цена стајалишта нам је омогућила да са пројектованих 12 одемо на 25 стајалишта. Сва ће бити уређена попут оног у Платичеву, након завршетка радова на конструкцији следи постављање клупица, канти за отпатке, жардињера итд. Што се тиче „Партиципативног буџетирања“, пројекат је оправдао очекивања, јер грађани најбоље знају шта је у њиховим срединама најнеопходније. Ми смо ту да уважимо њихове предлоге, по броју гласова јасно се види тежина појединих пројеката, оне са највише гласова стављамо у буџет и реализујемо“, истакао је Манчић уз констатацију да је локална самоуправа изашла у сусрет свим захтевима који су долазили из месних заједница, било да је у питању путна инфраструктура, асфалтирање, уређење одређених објеката, унапређење спортске инфраструктуре…

„Наставићемо тако и у 2020. години. Мислим да смо све ово време које је иза нас доказали да не причамо у празно. Чињеница да је извршење буџета у овом моменту 90 посто, да немамо ниједан пројекат који смо планирали, а нисмо га одрадили, иде у прилог томе да свима излазимо у сусрет“, поручио је Манчић подсетивши да је чак 36,5 милиона динара опредељено у наредној години за пројекте које су грађани изгласали кроз „Партиципативно буџетирање“, те да је за пешачко-бициклистичку стазу која ће повезати Доње Петровци и Путинце обезбеђено 20 милиона динара.

Нова аутобуска стајалишта су добили: Краљевци, Добринци, Жарковац, Доњи Петровци, Стејановци, Платичево, Хртковци, Кленак и Рума.

Извор: Општина Рума