ПОСТАВЉЕНИ БРОЈАЧИ САОБРАЋАЈA СА ДИСПЛЕЈИМА ЗА БИЦИКЛИСТЕ

У оквиру инвестиције „Унапређење саобраћајне опреме за контролу и праћење саобраћаја“, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције поставила је бројаче саобраћајa са дисплејима за бициклисте.

Уређаји овог типа, који до сада нису постојали у Новом Саду, постављени су на три локације – на Булевару Европе, на Београдском кеју и код Штранда, ради бројања саобраћаја на уличној мрежи, као и у циљу промоције и унапређења бициклистичког саобраћаја.

На локацији код Штранда детектује се само бициклистички саобраћај, а на преостале две броје се и категоришу токови возила са истовременим бројањем бициклиста на стазама. Дисплеј на уређају приказује број бициклиста по дану и укупан број за целу годину, као и неке опште информације (датум, време, температура). Сви подаци о броју возила са наведених локација шаљу се у постојећи систем аутоматског бројања саобраћаја, преноса података и извештавања о тренутном стању саобраћаја, који је успостављен на подручју Града Новог Сада, а у надлежности је Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Одељења за развој и управљање саобраћајем.

У складу са уговором, закљученим у отвореном поступку јавне набавке, извођач на постављању опреме је ДОО „МХМ ПРОЈЕКТ“ из Новог Сада, а сви предвиђени радови завршени су у року. Уговорена вредност ове инвестиције износи 4.000.000 динара, а средства су, преко Савета за безбедност саобраћаја Града Новог Сада, обезбеђена из казни које се наплаћују у саобраћају.

 

 

 

Atar za sutra