ПОСТОЈИ ЛИ СПАС ЗА ЈП „СПОРТСКИ И ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНА“ НОВИ САД?

Српска радикална странка, већ неколико година у назад, инсистира да се владајућа већина у Граду Новом Саду изјасни каква судбина чека Јавно предузеће „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад, имајући у виду да су извештаји о пословању овог предузећа из године у годину све лошији, а да параметри пословања говоре у прилог неспособности менаџмента да се избори са тешком ситуацијом у којој се СПЕНС налази.

„Пре нешто више од годину дана, у Скупштини Града Новог Сада расправљало се о извештају о пословању овог предузећа за 2016. годину, на основу којег је „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад забележио губитак од преко 130 милиона динара, а за неколико дана пред нама ће се наћи извештај о пословању за 2017. годину, према којем је тај губитак далеко већи и износи 307 милиона динара. Сви смо сведоци да је у последњих неколико дана вест о енормном пословном губитку овог новосадског предузећа постала права медијска бомба, а како ствари стоје још увек не постоји конкретно решење овог проблема“ – истиче Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ овим путем обавештава јавност да се оштро противи опцији рушења овог објекта, и да је у сваком тренутку спремна да се укључи у могуће радне групе или друга тела која ће на нивоу Града одлучивати о судбини СПЕНС-а, како би били сигурни да ће се за овај објекат, али и све грађане Новог Сада, пронаћи најбоље и најоптималније решење. 

„Не противимо се опцији која подразумева ревизију начина финансирања СПЕНС-а. Легитимно је поставити питање колико СПЕНС на годишњем нивоу кошта Новосађане, али је онда потребно да градски челници буду доследни па да поставе питање колико су погрешне одлуке коштале тај исти СПЕНС? Шта је са, на пример, студијом изводљивости о изградњи Аква парка и хотела која је Новосађане коштала око 1,5 милиона динара? Са друге стране, не морате бити велики политички, нити економски стручњак да би закључили да изградња гигантског шопинг мола у непосредној близини овог јавног предузећа значи и његову скоро сигурну пропаст. Не противимо се ни јавно-приватном партнерству, али само под условом да уговори буду припремљени у складу са законом и не на корист јавног партнера, како то обично бива. Погледајте само шта се десило са случајем  ЈКП „Стан“, где смо на време упозоравали да у случају успостављања сарадње између Града и литванске фирме која је требало да дође на чело овог предузећа, може доћи до једне од највећих афера у новијој историји Града“ – закључила је Марина Недељковић.