ПОТОЧАРЕЊЕ, РАВНИЧАРЕЊЕ И ПЕСНИЧКА СРЕДА

Планинарско-смучарско друштво „Железничар” из Новог Сада је овог викенда, на измаку лета, понудило планинарима и љубитељима природе занимљиве акције.

У суботу је рута пешачења била по потоцима и ритовима Фрушке горе, док се у недељу на планинарење ишло веома удобно – возом до Бачке Тополе, па шетњом крај Бачкотополског (Зобнатичког) језера до ергеле Зобнатица, и назад до Тополе.

За среду пред нама (26. септембра) у плану је песничка акција, са посетом Бранковом гробу на Стражилову и рецитовањем поезије.

Недељну акцију по равници је водио Миливој Киждобрански, а најмлађи учесник био је деветогодишњи Кристијан.

У Бачкој Тополи, крај речице Криваје, видели смо како се убрзано гради објекат фудбалске академије. Видели смо и како изгледа такмичарски риболов на језеру. Временски услови су били погодни за шетњу. За овај излет није био неопходан трошак већи од 350 динара, колико кошта повратна возна карта за групу.

Уколико има љубитеља природе који се још нису укључили, охрабрујемо их да крену, јер планинарски излети буду увек занимљиви а изискују минималне трошкове уз диван провод за сваки узраст. О благодетима за душу и тело, и да не говоримо! Следи галерија слика.

По равници тамо-амо, за Vojvodjanske.rs: В. Раонић