ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА МАТИЦОМ СРПСКОМ

Протокол о сарадњи са Матицом српском пружиће нашем граду могућност да се додатно афирмишу најзначајнији културни посленици Кикинде, који су дали значајан добринос у развоју српске културе. То је, говорећи о успостављану сарадње са најстаријом институцијом културе у нашој земљи, изјавила Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу. Протокол о сарадњи, у име Кикинде, потписао је градоначелник Никола Лукач:

– Акценат ћемо ставити на личности попут Душана Васиљева, Ђуре Јакшића, Јована Поповића, Васе Стајића и многе друге. Бавићемо се и значајним кикиндским породицама. Истакла бих породицу Ђоке Радака. Историјске миграције на територији Кикинде такође ће бити предмет наше сарадње- најавила је Милена Живков и оценила да ће ово бити сјајна прилика да се Кикинђани упознају са, како је рекла, неким новим информацијама. Живков се осврнула и на донацију рачунарке опреме сеоским школама:

-Управа за трезор донирала је десет рачунара. Иако су половни, у веома су добром стању. По четири рачунара добиће ОШ “ Братство јединство” у Банатској Тополи и “Петар Кочић” у Накову. Два компјутера наменили смо ОШ “Мора Карољ” у Сајану- рекла је Живков.

Извор: Град Кикинда